Olga-Malyszenko

Trenerka, przedsiębiorczyni
Marz i osiągaj

Skype

Nazywam się Olga Malyshenko.Jestem coachem i przedsiębiorczynią.Od 8 lat prowadzę projekt, który polega na pomaganiu nastolatkom i rodzicom w wyborze kariery zawodowej oraz miejsca kontynuowania nauki po szkole podstawowej i średniej.

Zawsze marzyłam o pracy, którą się kocha i która jest pasją. Zaczęłam pomagać nastolatkom w podjęciu decyzji, który zawód będzie ucieleśnieniem ich zainteresowań i talentów.

Cieszę się również, że mogę pracować z rodzicami nastolatków, pomagając im wychowywać dzieci w tym trudnym okresie życia, w obliczu migracji i wyzwań.

Przyjechałam do Polski w 2022 roku z Ukrainy i widziałam wiele zdezorientowanych kobiet z nastoletnimi dziećmi.

Teraz na ich ramiona spadł trudny ciężar – samodzielne wychowywanie dzieci. Jednocześnie Ukrainki również pracują i realizują się daleko od Ojczyzny.

Organizacja „Ukrainka w Polsce” zaproponowała mi dołączenie do społeczności, w której kobiety z Ukrainy otrzymują pomoc psychologiczną i wsparcie osobiste i zawodowe. Z radością się zgodziłam na współpracę. Mamy wielkie plany, przede wszystkim pomagać kobietom w wychowaniu nastoletnich dzieci. Staram się pokazywać mamom, jak wpływać na rozwój osobowości dziecka w okresie dorastania. W końcu naszym celem jest pomóc dziecku stać się osobą pewną siebie i mające swój cel w życiu.

Pracuję z młodzieżą dwukierunkowo. To praca zarówno z wyborem przyszłego zawodu, jak i rozwojem „soft skills”, takich jak komunikacja, umiejętność pracy w zespole, czy przywództwo.

Moim zadaniem w zespole Ukrainki w Polsce jest to, aby matki i starsze dzieci nabrały spokoju i pewności w tym, że uda im się zbudować dobre relacje pomiędzy sobą. Z dziećmi pracujemy nad zarządzaniem emocjami, aktywną pozycją życiową i poczuciem samodzielnego budowania swojego życia, co wpływa na pewność siebie.

Z pomocą Fundacji Ukrainka w Polsce rozpoczęłam swoją drogę nie tylko jako trenerka i ekspertka w zakresie orientacji zawodowej dzieci i kobiet, ale także jako przedsiębiorczyni.

Od jesieni 2023 roku rozpoczęłam działalność przedsiębiorczą i zachęcam potencjalnych polskich partnerów do współpracy. Dołącz się do nas.